miercuri, februarie 17

Ce este scrapbooking?

Salutare, dragi prieteni, si bine ati venit pe blogul nostru!

Acest blog apare ca raspuns la nevoia scrapperilor romani de a practica acest hobby si a iubitorilor de frumos de a sti ce inseamna scrapbooking-ul.

Aici veti putea cunoaste si face schimb de idei cu alti scrapperi, gasi inspiratie pentru proiectele voastre, si, bineinteles, lega noi prietenii.

Noi vom fi aici pentru a va tine la curent referitor la tehnicile si produsele de ultima ora si pentru a va provoca imaginatia si creativitatea.


Deci, ce este scrapbooking-ul? Este, de fapt, o arta, care isi are radacinile in Grecia antica. Scrapbooking-ul modern a fost reinviat la inceputul anilor '80 si, de atunci, continua sa atraga din ce in ce mai multi fani din intreaga lume.
In forma sa clasica, scrapbooking-ul este o metoda creativa de a ne documenta istoria personala. Ceea ce deosebeste albumele scrapbook de cele clasice este "povestea" pe care fiecare o include alaturi de fotografii, transmitand astfel o atmosfera, o amintire sau un sentiment, in doar cateva cuvinte. Astfel, peste sute de ani, albumele noastre vor putea fi privite si intelese de generatiile ulterioare.

Insa, prin scrapbooking se pot realiza tot felul de alte creatii originale: de la felicitari, calendare si semne de carte pana la articole de design, podoabe pentru pomul de iarna, casete de bijuterii si pusculite sau orice altceva ne putem imagina. Pentru ca, la urma-urmei, imaginatia este cea care sta la baza oricarui proces de creatie artistica.

Scrapbooking-ul este si o metoda foarte creativa de socializare: peste tot in lume, scrapperii organizeaza regulat intalniri, in timpul carora creaza, fac schimb de idei, invata despre noi tehnici si produse si, bineinteles, se relaxeaza si leaga noi prietenii.

In acelasi timp, scrapbooking-ul este un hobby educativ pentru copiii nostri. In afara de abilitatile artistice si indemanare, acest hobby dezvolta capacitatea organizatorica si stimuleaza increderea in sine a copiilor nostri.
In plus, scrapbooking-ul va crea si mentine legaturi mai puternice intre copii, parinti si bunici.

Distractie placuta, dragi prieteni!