marți, februarie 23

Felicitari cu format atipic

So, dragii mei, ca sa continuam in acelasi spirit al felicitarilor, azi va propun niste felicitari cu format atipic, adica mai artistic ;), si care sunt convinsa ca o sa va placa deosebit de mult.
Let's get the party started, huh?
Felicitare in forma de floare
Ideea mi s-a parut originala si prin faptul ca petalele sunt decupate din carton cu imprimeuri diferite. Nu mai vorbesc de frunza si de mijloc.
Referitor la dimensiuni, depinde cum vreti sa oferiti felicitarea: in plic sau nu ;). Daca vreti sa o oferiti in plic, atunci trebuie sa va adaptati la dimensiunile acestuia. Daca vreti sa o oferiti ca pe un element decorativ, care sa poata fi agatat undeva in casa, puteti stabili orice dimensiuni vreti voi. Insa nu uitati sa perforati floarea intr-un punct de care sa poata fi agatata si sa atasati o panglica asortata.
Acum..
1. Noi nu trebuie decat sa desenam niste petale (cam 5 la numar) cu creionul, pe spatele unor bucati de carton - cu imprimeuri diferite -, un cerculet (voi decideti culoarea, in functie de petale) pentru partea din mijloc a florii, si o frunza pe o bucata de carton verde (alegerea nuantei va apartine :P).
2. Decupam toate aceste elemente si incepem sa le asamblam ca in imagine - cel mai usor este prin lipire. Mai exact: petalele le lipim intre ele, pe o portiune foarte stramta din partea laterala-jos (se vor suprapune putin), cerculetul il lipim peste petale iar frunzulita sub petale. Daca aveti masina de cusut si va place ideea, just go for it.
3. Scriem mesajul dorit pe partea din mijloc a florii si...

Suntem gata ;)! Nici macar mie nu imi vine sa cred cat de repede a mers. Trebuie sa fac si eu curand una din ele. Felicitari, dragii mei!

Felicitari in forma de cerc:
sau
Incredibil de simplu de realizat. Vom lua ca model prima poza.
1. Trasam cu creionul doua cercuri identice, pe spatele unei bucati de carton in culoarea dorita.
2. Le decupam.
3. Decoram cu orice ne place noua: floricele, nasturasi, panglici. Pe cercul din spate vom scrie probabil un mesaj pentru destinatar (fie cu mana, fie prin imprimare si lipire).
3. Le unim la mijloc: fie le suprapunem si le perforam, legandu-le apoi cu o panglica asortata, fie prin capsare sau coasere. Folosind un singur brad (capsa cu picioruse) obtinem un efect foarte interesant si original: cele 2 parti ale felicitarii vor glisa ;).

Pentru felicitarea din poza a doua, s-au folosit pentru decorare bucati inguste de carton, in diferite culori si cu diverse imprimeuri. Iar peste, s-a atasat o floricica. Suntem gata si cu felicitarea-cerc.

Iar ultima este vedeta:
Felicitare in forma de inimioara:
A fost realizata pe acelasi principiu ca si felicitarea in forma de cerc. Dar totusi:
1. Alegem niste carton rosu sau roz, adecvat pentru un astfel de proiect;). Pe verso, trasam 2 inimioare identice ca dimensiuni (in imagine, inimioara are o forma putin mai artistica).
2. Decupam, decoram si aplicam mesajul.
3. Le unim printr-una din metodele descrise la felicitarea-cerc.

Suntem gata! Am fost foarte prolifici azi, trebuie sa recunosc :P!
Felicitari, scrapperi dragi!