luni, februarie 22

Felicitari pentru ziua de nastere

Ok, continuam tot cu o felicitare in format clasic, insa pentru reprezentantii sexului masculin ;). Pentru ei trebuie sa abordam o gama mai "serioasa" de culori, mai masculina, nu ;))?

Bun, sa vedem cum procedam acum: ca baza, folosim o bucata de hartie cartonata, speciala pentru felicitari, intr-o culoare adecvata. In general, barbatilor le plac culori precum rosu-bordeaux (visiniu), albastru, bleu-marin, verde inchis. In funtie de varsta, putem aborda si nuante mai deschise sau culori mai vii, normal. Sunt barbati care nu se sfiesc sa poarte roz, deci, ei cu siguranta ar aprecia un fond portocaliu, de ex.
Apoi alegem o bucata ingusta de hartie cartonata, intr-o culoare asortata cu culoarea de baza. Ideal ar fi sa aiba chiar un imprimeu (de ex. dungi) sau ceva funny.
1. Acum ne ocupam putin de coala mare. O indoim de la jumatate si apoi revenim la forma initiala (intreaga, nu pe jumatate). Daca e sa urmam imaginea din exemplu, ar trebui sa ornam putin una din margini. Putem face bucle sau, din punctul meu de vedere, mai adecvat pentru un barbat ar fi zig-zag-urile. Trasam (pe verso) modelul cu creionul, delicat, apoi folosind o foarfeca mica sau un cutter, urmam conturul trasat cu creionul. Indepartam resturile si marginea decorata este gata acum ;).
2. Acum indoim din nou felicitarea. Bucata ingusta de carton trebuie lipita pe felicitare, ca in imagine (marginea superioara trebuie introdusa si lipita sub marginea decorata a felicitarii). Marginea inferioara a felicitarii trebuie sa fie vizibila (vezi imag.), lasati deci cam 1 cm. 
3. Cautati o panglica intr-o culoare asortata si atasati-o pe felicitare (infasurati in jurul paginii frontale, si la exterior faceti fundita).
4. Mesajul il scrieti fie de mana, fie folosind fonturile sugerate in articolul anterior (http://www.acidfonts.com sau http://www.dafont.com).
5. De panglica puteti agata o eticheta pe care ati lipit un desen nostim sau un alt mesaj pentru sarbatorit.

Sunteti gata! Cum vi se pare? Nu prea greu, nu? Spor la scrap ;))!