marți, martie 30

Despre stampile si tehnica lor

Am promis ca o sa revin cu mai multe informatii despre stampile si tehnica stampilarii. Fac asta mai ales pentru ca rezultatele obtinute prin tehnica stampilarii sunt de-a dreptul fantastice, din punctul meu de vedere.
Se poate spune ca exista 3 tipuri de stampile: stampile din cauciuc (roşu) sau RUBBER STAMPS, montate pe suport de lemn, stampile acrilice (transparente) sau "CLEAR STAMPS" si ceea ce se numeste "CLINGS"; atat stampilele acrilice/transparente CLEAR STAMPS cat si CLINGS se monteaza pe blocuri acrilice transparente (vezi ultima poza).
Intrand mai mult in detalii, despre RUBBER STAMPS se poate spune ca ocupa prea mult spatiu si cantaresc mult. De acord. Ele au fost primele inventate si arata cam asa (pe fata):
Pe verso e aceeasi imagine, insa pe cauciuc de culoare rosie si cu margini proeminente, asa cum veti vedea la CLINGS.
Stampilele acrilice/transparente sau CLEAR STAMPS arata astfel (aproape la fel si pe fata si pe dos, diferenta sunt contururile proeminente si sunt sesizabile doar de aproape):
Acestea, ca si CLINGS, se detaseaza de pe folia de plastic pe care sunt montate (si care nu se arunca) si se lipesc pe blocul acrilic, cu partea proeminenta spre exterior. Pe partea proeminenta se impregneaza cerneala. CLEAR STAMPS au fost stampilele "generatiei a 2-a". Ele cantaresc si ocupa mult mai putin spatiu decat cele montate pe suport de lemn.
Iar CLINGS sunt stampilele de ultima generatie. Au acelasi "verso" din cauciuc roşu cu contururi evidentiate, insa pe fata au imaginea desenata a stampilei. Aceasta se ataseaza direct pe blocul acrilic si este perfecta pentru ca astfel putem vedea in orice moment in ce pozitie este stampila (in ce unghi e inclinata, de ex.). Cantaresc si ocupa minimum de spatiu.
So, pe fata (partea care va fi lipita direct pe blocul acrilic) arata asa:
Iar pe verso (partea pe care se impregneaza cerneala si care este apoi imprimata pe hartie) asa:

In aceasta ultima poza se observa si blocurile acrilice (cele transparente si suprapuse, 3 la numar).
Ca un refresh, o sa atasez aici si cateva proiecte realizate prin stampilare, pentru a va fi totul mai la indemana:
E incredibil cat de variate pot fi proiectele create prin stampilare.
Trebuie sa mentionez ca stampilele se pot curata foarte usor cu doar sapun si apa.
Daca am uitat sa mentionez ceva sau explicatiile nu sunt destul de clare, lasati un comentariu si voi face tot posibilul sa vin cat de repede cu un raspuns edificator :).
Candva dupa Paste o sa revin cu partea a doua a acestui articol - e vorba de cernelurile si pudrele care se folosesc impreuna cu stampilele.

Sa auzim numai de bine, dragi prieteni, si spor in toate!
Somn pufos si noapte buna!