Stampile & Co.

Hristos a inviat, dragilor! Sper ca ati avut o mini-vacanta perfecta alaturi de cei dragi voua.

Astazi, asa cum am promis aici, o sa scriu cate ceva despre cum se lucreaza cu stampilele.
Stampilarea este o tehnica foarte distractiva si cu niste rezultate de exceptie, astfel incat o reactie de genul "Tu ai facut asta?!?!?!" trebuie sa nu va mire atunci cand oferiti cuiva o felicitare creata prin tehnica stampilarii ;).
Trebuie sa pornim prin a spune ca atunci cand lucram cu stampilele avem nevoie mai intai de culori (nu creioane colorate:D) sub forma de tuşiere. In poza de mai jos, putem observa 3: una verde, alta rosie si inca una maro:


Aplicarea tusului se face astfel:

- plasati stampila pe un bloc acrilic (cu marginile evidentiate spre exterior)
- aplicati tusul pe stampila prin tamponare (incercati sa evitati "contaminarea" cu tus a zonelor vecine, daca totusi se intampla, curatati-le cu un prosop, pentru a nu murdari hartia pe care urmati sa aplicati stampila)
- tusul nu se aplica "maturand" suprafata stampilei cu tusiera
La final, asigurati-va ca toata suprafata stampilei sa fie acoperita cu tus.

Cand aplicam stampila pe hartie, trebuie sa aplicam putina forta, pentru ca tusul sa se impregneze bine pe hartie si ca nicio zona sa nu ramana descoperita. Nu miscati stampila dupa ce ati aplicat-o pe hartie.

Exista cateva tipuri de tuşuri si vom reveni cu o descriere detaliata a acestora intr-un articol viitor, pentru ca este important sa stim ce trebuie sa folosim impreuna cu stampilutele noastre.

Hartia folosita atunci cand lucram cu stampilute poate fi de multe feluri. Cu toate acestea, nu se recomanda folosirea de hartie de tip glossy (cu suprafata lucioasa, velina), deoarece aceasta nu absoarbe tusul. De aceea, este recomandata hartia poroasa, care absoarbe tusul si permite uscarea rapida a acestuia.

E inutil sa mai mentionez ce invitatii de nunta sau botez puteti crea cu stampilutele, nu ;)? Acum va las sa reveniti printre cei dragi si sa va continuati mini-vacanta!
Have fun, dragi prieteni, si sa ne auzim cu bine curand!