03 May 2010

Un nou inceput

Dragi scrapperi si curiosi,

Acum, ca magazinul SCRAPBOOK EMPORIO a fost lansat, putem incepe sa practicam scrapbooking in adevaratul sens al cuvantului. Ah, de cand astept momentul asta!!! Inainte de a trece la treburi cu adevarat serioase (uuuh, cum suna!), m-am gandit sa ofer un refresh referitor la ideea de baza a acestui hobby. Sper ca si voua sa vi se para o idee utila.
Ideea in jurul careia se invarte scrapbooking-ul este pastrarea amintirilor, mai exact a fotografiilor si suvenirurilor noastre, intr-un mod creativ.
Acum, daca si voi sunteti la fel ca majoritatea, probabil ca abia asteptati sa developati ultimele fotografii facute. Probabil ca aveti o cutie plina cu poze, daca nu mai multe ;). Si toate aceste poze abia asteapta sa fie plasate intr-un album, de care ati cam uitat.  
Noi, cei carora ne place sa facem fotografii - si am multi prieteni/cunostinte care au talent la asta - ne place sa ne uitam adesea la poze. Stiu cum e sa cauti printre albume/cutiile cu poze si sa te lasi purtat de amintirea acelei zile de toamna in parc sau de amintirea nuntii prietenei tale celei mai bune. 
La noi sunt putini cei care s-au gandit la scrapbooking ca o metoda de a-si pastra pozele pentru generatiile viitoare. Insa poate ca acum a venit vremea sa ne punem creativitatea, talentul si manutele in miscare. Pentru ca, la urma-urmei, e o metoda foarte distractiva de petrecere a timpului liber. Si cine nu are nevoie de  asa ceva, in ziua de azi? Pentru a va da o mana de ajutor, m-am gandit sa public aici o lista a materialelor de baza pentru a putea "pleca la joaca".
Cei care au cochetat deja cu ideea scrapbooking-ului, probabil ca au auzit adesea vorbindu-se de materiale "fara acid". Multi nu stiu insa de ce acest aspect este atat de important. Hartia uzuala, cea pe care scriem in activitatea noastra de zi cu zi, contine acid (si lignina). La fel si ziarele si alte tipuri de elemente decorative. Din acest motiv, ele se vor deteriora in timp si vor distruge si fotografiile cu care vin in contact. Acest lucru este valabil si pentru albumele cu file adezive (cele pe care pozele se lipesc aproape instant) si foi de protectie magnetice (cele transparente si care adera foarte usor la poze). Deoarece lipiciul de pe fila de album contine acid.
Vestea buna este ca, in zilele noastre, de cand scrapbooking-ul a devenit atat de popular, toate magazinele specializate in scrapbooking - in Romania: SCRAPBOOK EMPORIO - vand produse fara acid/lignina: de la cartonul special si albumele foto pana la hartia imprimata si abtibilduri. Deci, de acum, puteti fi linistiti, fotografiile voastre pretioase sunt in siguranta.Happy scrapbooking, dragilor!!!
Acum, trecand la pasul urmator, inainte de a face niste cumparaturi, ar fi bine sa stabilim ce poze vrem sa valorificam si, in functie de ele, vom putea stabili gama de culori a materialelor de care avem nevoie. Si aici vine lista cu materialele de baza:
 - fotografii (pe ele nu e nevoie sa le cumparati :P)
 - adeziv (fara acid si lignina sau special pentru fotografii)
 - markere/creioane colorate
 - foarfeci
 - carton pentru scrapbooking
 - hartie imprimata si
 - album foto (curand, daca nu din prima)
Expertii sugereaza achizitionarea unui album expandabil. Nu e deloc o idee rea. Avem astfel de albume in SCRAPBOOK EMPORIO. Cartonul si hartia trebuie alese intr-o gama de culori care sa corespunda pozelor si temei alese pentru proiectul vostru.
Nu uitati ca peste acest album se vor uita generatiile viitoare si vor fi curioase sa stie cum era acum (ce ciudat suna), deci puteti sa va exprimati sentimentele si ideile intr-un mod cat mai fidel.
Idei de proiecte, sketch-uri (idei de aranjare in pagina) si multa inspiratie veti gasi mereu pe blog. Pentru ca toti avem nevoie de inspiratie, nu conteaza cat de experimentati suntem.
In final, va las sa admirati (si sa planuiti cum ati putea obtine si voi ceva asemanator cu) aceasta coperta de album. Dulce de tot, nu?
Abia astept sa ajung la stadiul in care sa am curaj sa ma apuc de un astfel de proiect ;).
Happy scrapbooking, dragilor!

Recent

recentposts

About Us

DeepBlog

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum rhoncus vehicula tortor, vel cursus elit. Donec nec nisl felis. Pellentesque ultrices sem sit amet eros interdum, id elementum nisi ermentum.Vestibulum rhoncus vehicula tortor, vel cursus elit. Donec nec nisl felis. Pellentesque ultrices sem sit amet eros interdum, id elementum nisi fermentum.




Random

randomposts