Scrapbooking culinar cu brânzeturi cum se...cuVin

Pai, da, scrapbooking! Ca ma blocasem in ideea ca trebuie sa creez ceva mixed-media pe tema asta, asa cum am facut si prima oara. Numai ca, din lipsa de timp, nu m-am gandit prea mult la asta. Si cum nu puteam scrie un articol pe tema asta pe blogul meu, normal ca am apelat la primul meu hobby. Si iata cum, a doua oara pe anul asta, scrapbooking-ul digital ma salveaza ;)! Prima oara m-a salvat aici.
Bun, ca sa se stie de la inceput, de data asta nu scriu pentru premiu, ca atare nu imi voi inscrie articolul pe platforma pe care se desfasoara concursul. Eu am castigat deja, asa ca vreau sa le las si altora sansa sa castige :). Succes tuturor!

Eu, Cabernet Sauvignon si Edelpilz ;)

So, despre ce e vorba?! Pai, dupa cum va amintiti daca ati accesat primul link, e vorba despre a doua mea degustare de branzeturi si vinuri. De data asta ne-am reunit - din diverse motive, ceva mai putini bloggeri decat mai asteptam - pentru a degusta alte 5 combinatii de vinuri si branzeturi. Vinurile de Samburesti si branzeturile Delaco. Iar evenimentul in sine, "pus la cale" de 4 dintre colegii nostri blogosferici: Corina, Daniel, Cristi si Alin, s-a desfasurat la Casa Ghincea.
O sa va spun ce am aflat si mi s-a parut interesant, nimic mai mult. N-o sa ma concentrez pe critici referitoare la modul de organizare sau de servire, desi o sa le mentionez si pe acestea :D. 
Dar sa incepem cu informatiile interesante. Am aflat, spre exemplu, ca vinurile roze, preferatele noastre, ale doamnelor si domnisoarelor, isi schimba calitatile (culoare, gust) dupa un an de la fabricatie, ce n-am inteles insa este daca dupa primul an de fabricatie mai sunt adecvate pentru consum, dar poate ca n-am fost atenta, am socializat toata seara, deci e posibil :). 
De asemenea, specialistii invitati la degustare ne-au spus ca daca, atunci cand admiram culoarea vinului din pahar, detectam tonuri de albastru/violet, e cel mai sigur semn ca vinul e nou si nu are mai mult de 1 an.
Ah, si de unde credeti voi ca vine gestul de a ciocni paharele atunci cand dam noroc? Pai de pe vremea cand inca se dadeau dueluri pe lumea asta. Poate ca, inainte de duel, adersarii se intalneau in birtul din apropiere pentru a bea si manca. Insa, cu siguranta, motivul pentru care ciocneau paharele cu vin era ca sa se asigure ca vinul nu era otravit de adversar. Astfel, atunci cand ciocneau paharele, vinul era transferat (de miscarea de balans) dintr-un pahar in celalalt, si, in concluzie, fie mureau amandoi, fie supravietuiau amandoi.
Cam asta mi-aduc aminte acum. Si iata mai jos si vedetele serii respective, branzeturile (cum se)...cuVin ;).

Apetisant, stiu :D

So, ce ziceam de modul de organizare? Am tot 3 fapte si in aceasta sectiune. 
Sa incepem cu inceputul. Evenimentul s-a desfasurat la Casa Ghincea. Aveam o parere mai buna despre ei, dar s-au dovedit fie cam nestiutori in domeniu, fie cam zgarciti, fie ambele. Nu stiu, dar: 
1. intre vinuri e recomandat sa bei apa. Pai apa nu se putea obtine decat contra-cost la ei, si doar la sticle de 750 ml.
2. apoi, atunci cand se degusta vin si branza, pe langa nuci, smochine, struguri, se serveste si paine alba. Ei, n-am vazut asa ceva aici, nimic in afara de feliutele pe care venea branza
3. iar referitor la "design", branzeturile au fost servite pe platouri albe. Branzeturile se servesc pe platouri negre sau mai inchise la culoare, sa contrasteze bine. Altfel, nu dau deloc bine unui ochi cat de cat format :).

Una peste alta, mi-au placut mai mult vinurile de Oprisor, iar locatia, desi Casa Ghincea mi s-a parut mai eleganta decat crama de la Rex, nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor. Branzeturilor nu am ce sa le reprosez ;).

M-am simtit bine cu fetele de la masa unde am stat, am vorbit si socializat toata seara :). See you soon, girls ;)!

Masa "rosie" - eu si 2 din comesenele mele in mijloc, plus 2 bloggerite de la masa vecina pe extremitati ;). Lipsea Mirela C.

La final, multumesc frumos colegului meu blogosferic, Daniel, pentru accesul liber la fotografii si va urez tuturor o iarna...vesela ;)!