Monday, February 22

Felicitari cu buzunaras

Dragi scrapperi si curiosi,

Tuturor ne face placere sa cream felicitari pentru cei dragi, mai ales cand stim ca sunt apreciate, nu?
Ati auzit de felicitari interactive? Mie una imi plac mult felicitarile cu buzunaras, in care pot ascunde cate ceva, un mesaj, dulciuri, sau un medalion. Imi place sa imi provoc prietenii la a a explora. E un joc de care nu pot sta departe si e distractiv.
Intr-o astfel de felicitare putem strecura si invitatii la un anumit eveniment, vesti importante (vine bebe), fotografii speciale, bani, bonusuri pt. magazinul preferat al sarbatoritului si chiar si mesaje private ;)).

Avem aici 2 exemple de astfel de felicitari:
Aceasta are chiar 2 buzunarase, sweet, huh ;)?
1. Alegem o bucata de hartie cartonata dreptunghiulara, MATĂ, fara structura si destul de ingusta (aprox. 20 cm.). Indoim hartia in 2 jumatati egale, pe latime. Trasam o linie ondulata, tot pe latime. Aducem hartia in forma initiala (nepliata) si taiem cu un cutter, urmand linia ondulata.
Bucata ramasa o pastram pentru cel de-al doilea buzunaras ;).
Pliem la loc coala de hartie (primul buzunaras e creat, mai trebuie doar cusut/lipit da?). 
Bucata ramasa de la decupaj o intoarcem pe verso (pentru a da un aspect putin ne-uniform) si suprapunem 2/3 peste primul buzunaras, o treime ramanand libera (va constitui latura inferioara a felicitarii). Am obtinut astfel cele doua buzunarase, nu?
2. Pentru a le fixa, acestea trebuie cusute - se poate si manual, desi e ceva mai rapid cu masina de cusut :P.
3. Baza e gata. Acum ramane doar sa o decoram dupa bunul plac, mai exact dupa gustul sarbatoritului ;). Culorile din imagine sunt f. adecvate pentru o felicitare destinata unui barbat.
4. Folositi niste nasturi asortati si fixati-i aleatoriu pe felicitare, prin coasere sau lipire. Decupati niste inimioare si imprastiati-le pe suprafata felicitarii sau ascundeti-le in buzunarase. Pentru eventualele mesaje pe care vreti sa le transmiteti, folositi bucati mici de carton colorat, pe care le puteti taia in diverse forme (triunghi, cu colturi taiate, rotund, inima, stea etc.), pe care le puteti perfora si agata cu o panglica sau atasa de felicitare prin capsare.
Sunteti gata ;). Incredibil de repede, nu?

Felicitarea 2

Si pentru aceasta s-a folosit carton colorat (roz sau bleu, in functie de sexul copilului) si ingust (aprox. 20 cm). Aici pe carton s-a stampilat "E baietel", insa pana la aparitia stampilelor la noi, cartonul bleu va fi suficient. Primii pasi sunt identici: pliem cartonul pe latime, in 2 jumatati egale.
1. Apoi trasam o linie dreapta (cam 5 cm sub latura superioara). Aducem cartonul in forma initiala (nepliata) si taiem cu foarfeca, urmand linia dreapta. Indepartam restul de hartie si pliem din nou cartonul. Am creat un buzunaras, nu ;)? Coasem pe margini, pentru a fixa buzunarasul in loc. 
2. Scoateti la imprimanta 2 mesaje separate "Anuntam sosirea unui" si "baietel" - sau scrieti de mana. Pe primul lipiti-l pe o eticheta de carton asortat la culoare, pe care il perforati si atasati, cu o panglica, de latura superioara a felicitarii (si ea perforata). Apoi il introduceti in buzunaras ;).
3. Cuvantul ramas, "baietel", poate fi lipit undeva in jumatatea inferioara a felicitarii.
4. Caruciorul din imagine (sau ceva similar) il puteti gasi fie pe internet si scoate la imprimanta, fie prin reviste si decupa. Lipiti-l la mijloc, deasupra cuvatului "baietel".
5. Decorati felicitarea cu nasturasi, inimioare, panglici.
Ati creat a doua felicitare ;)! Pot decat sa va...felicit ;)!

Acestea sunt doar exemple, posibilitatile fiind infinite.Spor la creat, dragilor!

4 comments:

 1. Prima felicitare mi se pare super.. pentru orice ocazie din viata .

  ReplyDelete
 2. E super-sweet ideea buzunaraselor, nu?
  Stai ca mai am o idee, trasnet si aia ;)).

  ReplyDelete
 3. Imi plac felicitarile tale, ma tenteaza sa fac si eu in acest stil dar din materiale. Ma bucur ca-ti plac lucrarile mele, multumesc pentru comentariu!

  ReplyDelete