Saturday, March 6

Trecut, prezent si viitor

Care este motivul principal pentru care lumea devine pasionata de scrapbooking? Nu o data am auzit pe cate cineva intrebandu-ma chestia asta. Pe moment, esti putin incurcat pentru ca in mintea ta totul e clar si evident, dar cand trebuie sa te exprimi verbal nu stii ce motiv sa alegi mai intai, care ar fi acel motiv principal la care ei se gandesc, pentru ca la urma urmei, iti zici tu, totul este subiectiv. Insa, nu e chiar asa.
In afara de dragalasenia produselor cu care lucram si a ceea cream, a pasiunii pe care o punem in tot ce realizam, a sansei de a ne gasi mereu noi prieteni, de a oferi cadouri 100% speciale persoanelor dragi...ce ar mai fi?
Ah, pai trebuie ca este vorba de ideea de a ne pastra amintirile si tot ce ne este noua mai drag, intr-un mod creativ si artistic, si de a le transmite astfel catre generatiile viitoare.
De cate ori in viata nu ne propunem sa facem ceva special pentru familia noastra, pentru parinti si bunici, mai ales atunci cand vedem cum trecerea anilor se face simtita? Si de cate ori uitam ce ne-am propus, fiind rapiti de grijile cotidiene, de rutina? As zice ca de cele mai multe ori. Si adesea este nevoie ca un eveniment nefericit sa se petreaca pentru a ne trezi putin din "visare". Doar atunci reusim sa gasim in noi resursele necesare pentru a imortaliza astfel de amintiri. Din pacate asta e viata, e o chestie valabila pentru mai toti.
Insa chiar si dintr-o astfel de poveste reiese motivul principal pentru care lumea devine pasionata si incepe sa practice scrapbooking-ul.
Este vorba de sansa de a transmite povestea noastra catre generatiile viitoare. Pentru ca, la urma-urmei, sa ne gandim: noi stim cate ceva despre bunicii nostri, ceva mai putin despre stra-bunici si cam aici ne oprim. Despre cei dinaintea lor cat de mult stim? Mai nimic. Este cu adevarat pacat, pentru ca ei sunt cei din care provenim. Acest lucru va fi valabil si pentru nepotii si stra-nepotii nostri: nici eu nu vor sti prea multe despre noi, ce sa mai spunem despre parintii nostri.
Insa incredibil, iata solutia: scrapbooking-ul, acest hobby superb, ne permite sa scriem o poveste, sa o "condimentam" dupa gustul nostru, cu embellishments, povestioare, suveniruri si alte cele si sa o transmitem generatiilor viitoare.
Ce poate fi mai emotionant decat sa vezi cum o pasiune de genul acesta creaza puntea dintre trecut, prezent si viitor?


No comments:

Post a comment