vineri, septembrie 10

Flori superbe cu doar 1 foarfeca

Hello everyone! Azi e, finally, vineri!!! Ce bucurie! Merita sa sarbatorim. Cu niste flori. De hartie :D!
Am promis ca voi publica un tutorial despre cum am realizat floarea din pagina scrapbook prezentata aici. Nu este ideea mea, normal. Altii au descoperit metoda si tot altii au publicat-o inaintea mea. Mie mi-a placut pentru ca necesita minimum de resurse iar rezultatul este super ;)! Sa vedem de ce avem nevoie:

 - hartie imprimata sau doar colorata (dar subtire)
 - o foarfeca decorativa (eu am folosit Scalop), sau simpla

...si atat, daca va vine sa credeti!!!

Acum metoda!
Pasul 1: Trasam cu creionul 5 cercuri pe spatele unei coli de hartie imprimata. Puteti folosi hartii cu imprimeuri diferite dar cu culori complementare, pentru a da putina varietate. Conturul cercurilor nu trebuie sa fie deloc perfect, dar trebuie sa fie totusi rotund :D. Daca aveti o foarfeca decorativa, puteti desena cercul perfect, restul va face foarfeca. Cercurile, cu exceptia unuia, trebuie sa fie de dimensiuni diferite: mai exact 1 foarte mare, 2 mari, 1 mijlociu si 1 mic:
Pasul 2: indoim cercurile pe jumatate iar pe marginea astfel creata facem 2 taieturi mici in V, la ambele capete. Apoi, inca 4 astfel de taieturi, 2 pe fiecare semicerc:
Pasul 3: Cu (sau fara) ajutorul unui pix, pliem si rotim bine florile, astfel incat sa arate cam asa:
In stadiul asta, pulverizam apa peste ele si le lasam asa 2 minunte.

Pasul 4: Le desfacem si le uscam - fie normal, fie cu instrumentul special de uscat, daca nu avem timp si rabdare. Eu nu am rabdare si am folosit heat-buddy-ul ;). Acum arata asa, putin cam fişonate:
Pasul 5: In continuare, nu trebuie decat sa le lipim una peste alta, pornind de la cea mai mare, bineinteles. Pentru lipit, eu folosesc de fiecare data pernute 3D, pentru un usor aspect tri-dimensional ;). De asemenea, marginile le "alterez" de fiecare data cu tusuri distress, altfel nu ar arata asa bine, din punctul meu de vedere:
Rezultatul din profil:
 si de sus:
In mijloc puneti ce va place: o perluta, o piatra acrilica, un nasturas, o buburuza, orice ;). Si cam asta e. Ultra-simplu si de efect! Ganditi-va ce poate iesi din toate minunatiile de hartie imprimata. Ca de obicei in scrapbooking, decat imaginatia voastra e limita, pentru ca puteti combina aceleasi produse in 1000 de feluri si mereu iese ceva diferit si frumos. Asa ca, spor la scrap ;)! Si weekend placut! Ciao!

4 comentarii:

  1. O sa incerc si eu cat de curand, ca sunt chiar ieftine de facut. Oricine are in casa o foarfeca, lipici si niste hartie colorata. Super-cool prezentare! Mai vrem si alte flori :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Be my guest, Miki. De-aia sunt aici aceste idei, ca voi sa le "furati" ;). Spor la scrap!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu o sa aplic ideea, arata bine!

    RăspundețiȘtergere