Sunday, November 14

Tutorial felicitare-şevalet

Salutare!
Ca urmare a promisiunii mele si a mesajelor voastre (dar si pentru ca acum am ceva mai mult timp ;)), revin cu tutorialul pentru felicitarea-sevalet creata de Halloween. Tehnica am invatat-o la Targul regional de scrap la care am participat acum 3 saptamani, deci nu e ceva "inventat" de mine, normal. Eu am folosit carton colorat si hartie cu imprimeuri specifice pentru Craciun, of course, si iata ce mi-a iesit:
Pentru asta avem nevoie doar de:
1. 1 coala de carton de scrapbooking 30 x 30 cm
2. 1 coala de hartie imprimata 30 x 30 cm, cu un model adecvat ocaziei
5. elemente decorative pentru decorarea felicitarii: capse decorative, flori, nasturasi, pietre acrilice, perle, panglici...orice... 

Pasii:
1. Taiem cartonul (si coala de hartie imprimata) in 2 parti egale si obtinem 2 fasii de carton de 15 x 30 cm:
2. Luam fasia de carton si, cu ajutorul trimmer-ului, cream 2 dungi: una la 15 cm si alta la 7,5 cm:
 Dupa aceea, indoiti cartonul exact pe aceste linii:
3. Din fasia de carton taiem 2 bucati perfect egale si obtinem deci 2 patrate de 15 x 15 cm. Unul din patratele de carton urmeaza sa fie "şevaletul", el fiind plasat peste baza deja creata si va garantez ca arata mult mai bine daca luati 1 cm de pe margini, astfel incat sa fie de 14 x 14 cm. Lipiti "şevaletul" peste baza, insa ATENTIE, adezivul trebuie lipit pe baza, nu pe "şevalet", pentru ca altfel se vor vedea urmele de adeziv pe spate si nu va arata deloc bine. 
Deci lipim adezivul pe baza, asa:
Procedam identic si cu cealalta fasie de hartie imprimata, obtinand 2 patrate de 15 x 15 cm.

4. Luam unul din patratele de hartie imprimata obtinute la pasul anterior si taiem 1 cm de pe margini, pentru a fi o idee mai ingust decat baza si mai vizibil. Daca vi se pare prea mult de lucru, puteti sa-l lasati si asa ;). Lipiti-l frumos in interior.
Acum si "şevaletul" trebuie sa fie frumos decorat - cu celalalt patrat de hartie imprimata ;). "Şevaletul" avand deja 14 x 14 cm, taiem patratul de hartie imprimata astfel incat sa fie de 13 x 13 cm si iata cam cum arata acum (deja decorat):
 Si din profil:
4. Bun, pentru ca felicitarea sa poata sta exact ca un şevalet, pe partea din interior trebuie sa includem niste elemente decorative cu efect 3D, care poate fi obtinut cu ajutorul pernutelor adezive 3D sau al unei panglici, cum vedeti in imagine ;).
Sper ca v-a placut si inspirat. Este o tehnica extrem de usoara, chiar si pentru copii. Si o metoda excelenta de a oferi familiei si celor dragi felicitari create chiar de voi. Pana data viitoare, spor la scrap si distractie placuta ;)!

THE ENGLISH VERSION

Hi bloggers,
This is a tutorial for the easel-card i made for Halloween and according to my promise and to your requests, i will get back very soon with the tutorial in english. Meanwhile, i wish you a wonderful weekend!

Hugs, 

5 comments:

 1. Anja, foarte frumoase felicitarile, zau! Si siplu de realizat, in 4 pasi esti gata, super! O sa incerc si eu.
  Spor maxim in continuare si te asteptam cu alte articole :).

  ReplyDelete
 2. Ana Maria, ma bucur ca iti plac si chiar te "provoc" sa incerci ;). Sunt simple, intr-adevar, si de efect! Deci...go for it ;)
  Multumesc pentru urari, spor mare si tie;).

  ReplyDelete
 3. Sal Anja,
  Sunt Corina (din Craiova). Super-sweet felicitarile tale, simple si ieftine dar de efect, imi plac tare mult. Felicitari si mult spor in continuare!!!
  Andrei te saluta;).

  ReplyDelete
 4. Anja, pare simpla felicitarea asta, merita incercata. Imi place, e si de efect, ca sta "in picioare". Mai vrem, mai ai :D?

  ReplyDelete
 5. Hehe, fetelor, pai sa va vad: toate va laudati ca incercati, dar niciuna nu aveti curaj sa postati ceea ce lucrati :P. Va inteleg totusi. Va tin pumnii, nu e greu, deci spor la lucru ;).
  Ma bucur ca va place si da, mai am ;).

  ReplyDelete