sâmbătă, decembrie 4

Tutorial: calendar de Advent

Salutare, lume!
In urma numeroaselor solicitari din partea voastra - pentru care va multumesc mult! - o sa public acum, si nu mai tarziu, tutorialul pentru acest calendar-stea.
Resursele necesare sunt:
 - adeziv
 - niste carton mai tare, de la recuperari
 - o bucata de panglica de cca. 1 m
 - ceva decoratiuni pentru coperti, in functie de tema albumului: chipboards sau abtibiliduri sunt cele mai recomandate in acest caz

Pasii:
1. Cu ajutorul trimmer-ului, taiem cele 6 coli de hartie imprimata astfel incat sa obtinem urmatoarele:
 - 2 din cele 6 coli trebuie taiate in fasii de 10 x 30 cm
 - celelalte 2 coli trebuie taiate in fasii de 10 x 25 cm
 - ultimele 2 coli trebuie taiate din fasii de 10 x 20 cm
Veti obtine astfel 3 grupe de fasii:
2. Toate aceste fasii trebuie indoite la jumatate, pe latime. Apoi, luati cate o fasie din fiecare grup pentru a forma colturile stelei:
Cele 3 fasii trebuie lipite intre ele pe ambele margini:
Dupa ce ati grupat toate cele 6 grupe de fasii veti obtine ceva de genul asta:
3. In continuare, trebuie sa lipim intre ele toate aceste colturi de stea. Pentru asta, inchidem cele 6 grupuri ca pe o fila de carte, normal si le lipim intre ele. Aveti grija, nu uitati: ultimele 2 nu trebuie lipite intre ele. La final va arata ca o carte:
4. Ultimii pasi sunt crearea si atasarea copertii albumului. Pentru asta avem nevoie de 2 bucati de carton de la recuperari, cine nu are prin casa asa ceva ;)?! Bucatile de carton trebuie sa fie doar o idee mai maricele decat paginile albumului nostru, deci cam 11 x 16 cm. Le imbracam frumos si pe ele cu niste hartie imprimata:
5. Inainte de a le atasa la album, trebuie sa fixam panglica. Pentru asta, luam panglica si o trecem in jurul albumului inchis, capetele trebuind sa fie egale. Lipim panglica pe album, la mijloc:
6. Dupa aceea, pur si simplu lipim copertile peste. Si iata cum arata albumul-stea in varianta inchisa, nu ati crede ca inauntru se ascunde "ditamai" steaua, asa cum zicea cineva ;):
Acest album poate fi creat pe orice tema: Anotimpurile, Inceputul scolii, Animalute, Botez, Anul trecut in imagini etc.
Inauntru puteti lipi poze (ca de aia e album, nu;)?) sau, daca e de Advent cum e al meu, puteti lipi niste buzunarase din hartie imprimata sau carton frumos colorat, in care sa adapostiti surprizele zilnice ;).
Sper ca v-a placut si spor la "treaba". Happy scrapbooking, dragilor!