Saturday, August 10

O vara la Biblioteca - II

Spuneam aici ca o sa revin cu articolul despre cursurile gratuite de suedeza si franceza, pe care le sustin la Biblioteca Judeteana vara asta. La cursurile de suedeza ma ajuta si Magnus, care dialogheaza cu participantii in suedeza, astfel incat ei sa auda cum suna limba vorbita de un suedez nativ, un mare avantaj, mai ales aici...in Oltenia, nu-i asa ;)?
Si aici am parte de satisfactii majore, pentru ca cei care vin la cursuri sunt, majoritatea, consecventi, nu au ratat nici unul din cursuri si sunt cu adevarat implicati. Va imaginati ce placut este sa lucrezi cu astfel de studenti. Care au varste cuprinse intre 10 si 50 de ani, a-propos.
Eu zic ca am ajuns destul de departe in acest timp si, desi bineinteles ca e nevoie de timp sa isi sedimenteze aceste informatii, vor sti macar sa salute, sa spuna cum ii cheama, de unde vin, ce limbi straine vorbesc, sa spuna "te iubesc" (noi toti vrem sa stim cum spunem "te iubesc" in orice limba straina noua de care auzim, nu?) sa numere pana la 100, sa spuna in ce zi a saptamanii sunt si... destul de multe altele. Le-am pus texte audio si au putut recunoaste cuvintele deja invatate, ceea ce pe mine m-a uimit, pentru ca era prima oara si proba audio e mereu una din cele mai dificile la orice examen. Asa ca sunt mai mult decat satisfacuta.Nici la franceza nu pot sa ma plang: interesul e mare, in sensul ca participantii - toti copii intre 7 si 10 ani - intreaba ca sa se asigure ca scriu corect, nu vor sa sara peste nimic din ce scriu eu "la tabla" si isi amintesc suficient din ce am invatat, sper eu.


Cam asta e tot ce voiam sa va zic despre cursurile si atelierele de saptamana asta. Va las acum si va urez o vara frumoasa tuturor! Sa ne...citim cu bine ;)!

No comments:

Post a comment