Thursday, September 5

Ludoteca si scrapbooking-ul

...tot vara asta, in paralel cu atelierele de scrapbooking de la American Corner, au avut loc si atelierele scrapbooking gratuite de la Ludoteca. Si aici am creat lucruri minunate, felicitari in mare parte, dar mereu dupa cate o schita. Schitele sunt de mare ajutor, inclusiv scrapbookerilor cu vechime, atunci cand avem lipsa de inspiratie sau de timp. Desi scrapbooking-ul, ca hobby, nu se face pe graba, ci se savureaza. 
Pentru cei mici si la ateliere de genul asta, schitele sunt cu atat mai utile pentru ca nu avem la dispozitie mai mult de 1 ora. Apoi, indiferent cat de multi copii sunt la atelier, toti lucreaza dupa aceeasi schita. Si nu in ultimul rand, ba din contra, cel mai important: schitele ii ajuta pe copii sa isi prioritizeze actiunile. Cu ajutorul meu, care le traduc schita, copiii inteleg care e baza creatiei, care e primul strat care trebuie e aplicat, ce straturi urmeaza si in ce ordine. Astfel incat sa nu facem greseli care sa ne faca sa pierdem timpul. Si mai e un avantaj cu schitele: sunt doar orientative: adica daca nu vrem, nu trebuie sa le urmam intocmai. Vorbim de arta, la urma-urmei, nu? Prin urmare, ar fi culmea ca, atunci cand copilul simte ca si-a gasit inspiratia, sa ii impunem sa respecte schita pana la capat.
Va las deci cu un potpourri de imagini de la ultimele 2 ateliere de scrapbooking de la Ludoteca. Si o sa revin cu o postare despre cursurile de franceza si suedezagratuite si ele.
 
Pana atunci, va urez tuturor o toamna superb colorata si calduroasa! 
Si, bineinteles, creativa! Pentru ca de pe 19 septembrie incepe noua serie de ateliere scrapbooking si vom sarbatori toamna pana la Halloween.

Toate cele bune, oameni buni!

No comments:

Post a Comment