Friday, November 8

Primul meu album handmade de Craciun - 1

Am promis, nu? Si sper ca se vad bine creatiile din poza. Nu am mai avut timp sa fac poze separat cu creatiile. Dar copiii au fost incantati. Si nu cream doar de dragul de a face ceva, pentru ca la atelierele COMCRAFTY facem handmade la un alt nivel. Mi-au confirmat-o chiar angajatii Bibliotecii si ma mandresc cu asta. Pentru ca oricine poate lipi un abtibild si niste panglici pe o coala de hartie indoita in 4. Dar noi nu ne multumim nici pe departe cu atat. Noi cream pagini de album folosind schite care ne ajuta sa ne structuram ideile, sa ne prioritizam actiunile si, la final, sa obtinem ceva cu adevarat special, arta in stare pura. Ca sa nu mai vorbim de componenta foto a paginilor de album. Componenta care, in zilele noastre, este foarte accesibila oricui, inclusiv copiilor, care s-au specializat in selfie-uri. Cu aceste albume "December Daily" vrem sa punem acele selfie-uri la treaba. Astfel, in fiecare zi din intervalul 1-25 Decembrie ei vor face minim o poza din care sa reiasa atmosfera de sarbatoare: fie cu bradul de Craciun din centru, fie cu primul lor om de zapada, fie la o bataie cu bulgari etc. Pozele respective le imprima apoi si vin cu ele la atelier pentru a le atasa in primul lor album handmade de Craciun.
Cu toate acestea, putem include si poze de iarna din anii trecuti. Asta tocmai pentru a nu-i lasa pe copii sa astepte atat. Plus ca noi luam vacanta cu 1-2 saptamani inainte de Craciun, si ne dorim ca albumul lor sa fie complet pana atunci. Sa ne ramana eventual doar copertile de decorat pentru la anu'.
Ieri am creat primele 2 pagini, fiecare dupa cate o schita. Si apoi am atasat cartonasele pe care vom lipi pozele, care au rolul unei rame. Am decupat si cativa fulgi cu un perforator decorativ: rosii, verzi, albastri, mov...si ne-am decorat paginile cu ei. Asa cum se vede in poza.

Astea nu sunt singurele poze, am facut si altele pe care le-am inclus intr-un mic videoclip:

Abia astept urmatorul atelier, am pregatit deja schitele dupa care ne vom crea paginile. Mai trebuie doar sa selectez hartiile imprimate si eventual numerele zilelor, ca tot vorbim de albume December Daily: fiecare pagina/poza va fi numerotata, tocmai ca sa se accentueze ideea de Advent. 
Pana atunci va doresc tuturor un noiembrie cu caldura si bucurie in suflet.

No comments:

Post a Comment